Tuesday, 29 March 2016

RRB RAILWAY EXAM G.K Questions Asked In 29 March 2016 ( 2ND Shift Exam )

RRB RAILWAY EXAM G.K Questions Asked In 29 March 2016 ( 2ND Shift Exam )

Hello Friends Here We are Sharing Details G.K Questions Asked in 2nd Half Exam on 29.03.2016. Check Our Posts for 28 March 2016 RRB NTPC Questions.

1. Swej nahar is in which country?
 Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).

2. What is graphene?
Ans. Allotrope of carbon.

3.Radar full form?
Ans. RAdio Detection And Ranging.

4. What is umami?
Ans. 5th basic taste of tongue

5. Highest grand slams winner male?
Ans. Roger Federer

6. Oscar winner director from India?
Ans. Satyajit Ray

Ans. Diphtheria, Pertussis, Tetanus

8 Which river flows through Karnataka and TN?
Ans. Kaveri

9.2015 TIME person of the year
Ans. Chancellor Angela Merkel

10. Father of geometry
Ans. Euclid

11. Zika virus spread by
Ans. Aedes mosquito

12. Berlin wall demolished in which year?
Ans. 1989.

13. Which language use ideographs?
Ans. China and Japan.

14. SPM full form?
Ans. Suspended Particulate Matter

15. Tallest building in world?
Ans. Burj Khalifa

16. Who gives oath to the President?
Ans. Chief Justice of India.

17. No. of medals for India in 2012 Olympics?
Ans. 6 medals.

18. Kamarup kingdom is in which state?
Ans. Assam.

19. Chief justice of India retirement age?
Ans. 65 years

20. Chemical name of Baking soda?
Ans. Sodium Bicarbonate

21. Lemur are found in?
Ans. Madagascar.

22.  Chandrashekhar Limit is applied to?
Ans. Mass.

23. Bhimbetka caves are approximately how many years old?
Ans. 30,000 years.

24. Maximum gold in olympics by which person?
Ans. Michael Phelps.

25. What is tomato?
Ans. It is a fruit.

No comments:

Post a Comment