Thursday, 31 March 2016

G.K Questions asked in Railway RRB NTPC Exam 31 March 3rd Shift 2016.

General Knowledge Question asked in Railway RRB NTPC Exam 31 March 3rd Shift 2016.

Check Details Questions Below.

1. Sachin First Test Match In 1989 against which country?
Ans. Pakistan

2. First Bank In India ?
Ans. Bank of Hindustan

3. First Olympic Games In Which Country?
Ans. Athens, Greece.

4. Google CEO?
Ans. Sundar Pichai

5. Cheque is Valid for how many months?
Ans. 3 Months

6. National Science Day?
Ans. 28th Feb

7. Gandhi- Irvin Act?
Ans. 5th March 1931

8. Head Quarter Of ISRO ?
Ans. Bangalore

9. 2023 cricket world cup Hosting Country?
Ans. India

10. ASCII Stands For?
Ans. American Standard Code for Information Interchange

11. Percentage Of Nitrogen In weather?
Ans. 78%

12. Shimla Agreement in which place and year?
Ans. Shimla in 1972

13. Pick odd one out? (Monitor/keyboard/mouse/webcam)
Ans. Monitor

14. J&K East side boundary? (POK,Jammu,Ladakh,LOC)
Ans. LOC

15. What is Namami Ganga?
Ans. An initiative to Purify Ganga River

16. Paracetamol is analgesic/antipyretic or both?
Ans. Both

17. First Deputy Prime Minister?
Ans. Sardar Vallabhai Patel

18. After 9/11 Tragedy world Trade center new name?
Ans. One World Trade Center

19. Shortcut for expand browsing screen in web browser (F1/F11/F10/F4)?
Ans. F11

20. Rupee Symbol in which language (options: Roman/Devnagri or Both)?
Ans. Devnagri

No comments:

Post a Comment