Wednesday, 30 March 2016

G.K Questions Asked In Railway RRB NTPC Exam 30 March 2016 2nd Shift.



Hello Friends Here We are Sharing 30 March 2nd Shift Railway RRB NTPC Question Paper. Which Will help to all RRB NTPC Aspirants. Please Check Other Shift Question Paper Also.

Railway RRB NTPC 30 March 2016 2nd  Shift G.K Question Paper

1. Chicken pox virus name?
Ans. Varicella zoster virus.

2. Commonwealth game was held first time in India in which year?
Ans. 2010.

3. India signed a contract to increase solar energy with which country?
Ans. U.K.

4. Which one is not search engine? (Yahoo, Google, Flipkart and one more)
Ans. Flipkart.

5. 1 rupee note bears signature of?
Ans. Finance Secretary.

6. First women President of INC post independence?
Ans.Indira Gandhi

7. Chemotherapy is used for treatment of
Ans. Cancer.

8. Wings of Fire book written by?
Ans. Dr. A.P.J. Abdul Kalam.

9. How many languages written in Indian note?
Ans. 17

10. Jalikattu game is famous in which state?
Ans. Tamil Nadu.

11. 15th P.M. of India?
Ans. Narendra Modi.

12. Which states achieved 100% inclusion in PMJDY?
Ans. Goa and Kerala.

13. RBI currency note is made of which material?
Ans. Cotton and Cotton rags.

14. What date was extended by RBI to change its pre-dated notes of 2005?
Ans. 30th June, 2016.

15. Who invented Audiophones in 1910?
Ans. Nathaniel Baldwin

16. National flag of India was designed by?
Ans. Pingali Venkaiyya.

17. LOC between India and Pakistan was constructed in which year?
Ans. 1972.

18. Which Computer key is used to get help menu?
Ans. F1 button.

19. Bhagat Singh was executed in which year?
Ans. 1931.

20. Arunachal Pradesh capital?
Ans. Itanagar.

21. How much decibel can a human ear hear?
Ans. 60-120 DB.

22. First woman to win Gold medal in Olympics Boxing?
Ans. Nicola Adams.

23. What is MS Office?
Ans. Application software.

24. Which river is called Ganga of South India?
Ans. Godavari River

No comments:

Post a Comment