Saturday, 17 January 2015

NIACL Assistant Exam Morning Section (17 January 2015) Question Paper.

Friends We are Sharing Today's Question Asked in NIACL Assistant Exam Morning Section (17 January 2015) Question Paper. Hope You like it.

1) National Consumers Right Day was observed on? 
Ans. 24 December

2) Author of the book "Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years"?
Ans. Pranab Mukherjee

3) RBI recently extended the deadline for exchanging pre-2005 of various denominations to?
Ans. 30 June 2015

4) Capital of Germany?
Ans. Berlin

5) Union External Affairs Minister?
Ans. Sushma Swaraj

6) Which bank recently acquired ING Vysya bank? 
Ans. Kotak Mahindra Bank

7) National Good Governance Day was observed on?
Ans. 25 December

8) Nobel Prize in Medicine 2014 won by?
Ans. John O´Keefe, May-Britt Moser and Edvard I. Moser

9) Indian Science Congress was recently held at?
Ans. Mumbai

10) AirAsia flight QZ8501 plane recently crashed in which country?
Ans. Indonesia

11) Name the mascot of the 35th National Games 2015?
Ans. "Ammu''', The Great Hornbill

12) Venue of common wealth games 2018?
Ans. Queensland, Australia

13) Jwala Gutta is associated with which game?
Ans. Badminton

14) Share of Tata Sons in Vistara airlines?
Ans.  51%

15) Which country recently successfully test-launched Angara-A5 rocket?
Ans. Russia

16) 2015 world cup cricket will be held at?
Ans. Australia and Newzealand

17) Satpura ranges stretches from Gujarat in west to which place in east?
Ans. Chhattisgarh

18) SEBI extended the deadline for appointing at least one woman director to?
Ans. April 1, 2015

19) Brand Ambassador of ICC world cup 2015?
Ans. Sachin Tendulkar

20) Monthly composite index was launched by which bank?
Ans.  SBI

21) Full form of NITI in 'NITI Ayog'?
Ans. National Institution for Transforming India

22) Name sole reinsurance company in the Indian insurance market?
Ans. General Insurance Corporation of India

23) Nikkei is which country's stock exchange?
Ans. Japan

24) World Intellectual Property Organization (WIPO) headquarters?
Ans. Geneva, Switzerland

25) Who was recently appointed UN goodwill ambassador of South Asia?
  Ans.Sania Mirza

26) Military Exercise named “Hand In Hand” was held recently between India and?
Ans.  China

27) Global Financial Stability Growth report was recently published by?
Ans.  IMF

28) China signed an agreement with which country to expand use of currency for border trade?
Ans.  Nepal

29) Which bank recently got licence to enter in insurance sector?
Ans. Kotak Mahindra Bank

No comments:

Post a Comment